Nieuws


Tijdelijke btw-verlaging voor tuinen
28-02-2013
 

Het aanleggen en onderhouden van tuinen valt tijdelijk onder het lagere btw-tarief. Het verlaagde btw-tarief van 6% geldt van 1 maart 2013 tot 1 maart 2015.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën verlaagt per 1 maart tijdelijk het btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar. In tegenstelling tot de eerdere btw-verlaging uit 2010 valt dit keer ook het aanleggen en onderhouden van tuinen onder de verlaging. 


Maatregel ruimer toegepast
Weekers: „Met deze maatregel verwachten we mensen over de streep te trekken te investeren in huis en tuin. Bij de eerdere btw-verlaging waren in mijn ogen nog te veel zaken uitgesloten. Daarom wordt dit keer het verlaagde tarief ruimer toegepast.”


Arbeidskosten
Het 6%-tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning van twee jaar of ouder. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

Deze maatregel maakt deel uit van een pakket aan maatregelen die de aanpak van problemen op de woningmarkt betreffen. Het kabinet heeft hier samen met D66, de ChristenUnie en de SGP eerder overeenstemming over bereikt.

_____________________________________________________________________________


Losser 5 januari,
Vanaf vandaag is ook Hoveniersbedrijf Gerard Kemerink te volgen op facebook. Like us! zo bent u als eerste op de hoogte van de laaste nieuwsberichten over Kemerink hoveniers en ziet u als eerste de nieuwste foto's.
Bekijk hier onze facebook pagina

_____________________________________________________________________________